HÍREK

TORNÁN HUSZONÖT ÉV UTÁN FELÉLEDT A SZÍNJÁTSZÁS

Írta: Szerk.     Készült: 2018.05.13.

Idén a tornai Csemadok mellett megalakult a Vár-lak színjátszó csoport, amely május 13-án bemutatta A rátóti csikótojás című népi komédiát. Az előadásra a tornai Alapiskola új épületének folyosóján került sor, mivel a kultúrház moziterme biztonsági okokból miatt nem üzemel és az éttermi részben található pódium méretei nem feleltek meg a színpadi körülményeknek.
A rendezvényt Kajkó Henriett, a színdarab egyik rendezője nyitotta meg, aki ismertette a színjátszó csoport létrejöttének körülményeit és megköszönte a támogatók készséges segítségét. Külön köszönetet mondott Molnár Andrea iskolaigazgatónak, hogy rendelkezésre bocsátotta az iskola folyosóját. Miután elhúzták a függönyt, a nézőtérről végig jóízű, hangos kacagás hallatszott, mely növelte a színészek önbizalmát. A vicces poénokkal fűszerezett jelenetek jókedvre derítették a lelkes nézőközönséget.
A végén Komjáti Attila Csemadok elnök az amatőr színészek nevében megköszönte a rendezőknek, nevezetesen Balázs Évának és Kajkó Henriettnek, amiért színvonalasan felkészítették őket.
A színdarab iránt nagy volt az érdeklődés: több, mint százhetven ember töltötte be a folyosót. A limitált férőhely miatt sajnos sok érdeklődőnek már nem jutott jegy, ezért a nagy érdeklődésre való tekintettel június 10-én, 16 órai kezdettel (szintén az iskola folyosóján) újabb előadásra kerül sor.
Ez a bizonyítéka annak, hogy Tornán igenis van igény a kultúrára. A Csemadok ezért elszántan teszi a dolgát, még ha néha harci körülmények között is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TORNA KÖZÖSSÉGE - független hírportál                Szerkesztőség                Kapcsolat: torna.kozossege@gmail.com
A hírportálon közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztők véleményét.   A szerkesztőség fenntartja ma-
gának a jogot a tudósítások rövidítésére és szerkesztésére.
Minden jog fenntartva: Torna Közössége