HÍREK

VÁRAK ÉS VÁRROMOK ÉJSZAKÁJA

Írta: Martin Kubo, régész, a szervezet elnöke     Készült: 2015.08.14.

A Castrum Thorna polgári társulás a 2014-es év végén kezdett megalakulni, hivatalosan azonban 2015.4.22-én lett bejegyezve a polgári társulások regiszterébe. Legfőbb célja Torna várának megmentése.

2015. augusztus 14-én este Torna várában sor került a Várak és várromok éjszakája című rendezvényre. Szervezője az újonnan megalapított Castrum Thorna polgári társulás volt, melynek célja a vár megmentése. A program a vár idegenvezetőkkel való megtekintésével kezdődött.

Utána a résztvevők elindultak a várból lefelé a szőlők felé. Útközben a Via Nova Ifjúsági csoport tagjai egy rövid jelenetet adtak elő a Bebek Krisztináról szóló regéből.

Ezt követően a látogatók Jenyigár Ákos szőlőjében gyűltek össze, ahol szerény megvendégelésben volt részük: a szervezők középkori recept szerint készített lepényt és finom üdítőket kínáltak. Emléktárgyak vásárlására is lehetőség adódott. A rendezvényen nagyjából 50 fő vett részt. Az akció problémamentesen zajlott le. A Castrum Thorna p.t. tagjai ezúton szeretnének köszönetet nyilvánítani mindenkinek, aki közreműködött a szervezésnél.

 

 

 

TORNA KÖZÖSSÉGE - független hírportál                Szerkesztőség                Kapcsolat: torna.kozossege@gmail.com
A hírportálon közölt vélemények nem feltétlenül tükrözik a szerkesztők véleményét.   A szerkesztőség fenntartja ma-
gának a jogot a tudósítások rövidítésére és szerkesztésére.
Minden jog fenntartva: Torna Közössége